Egy friss hír a Nol.hu-ról: „Határozatképtelenség miatt nem szavazott a XI. kerületi közgyűlés az iszlám kulturális központnak a jövőben helyet adó sashegyi telek szabályozási tervének visszavonásáról. 
Kupper András, a Fidesz helyi frakciójának vezetője az MTI-nek elmondta: a meghiúsult rendkívüli ülésen csak két szocialista politikus jelent meg, míg az ellenzéket 17-en (a sajtóosztály szerint valójában csak 16-an) képviselték. Kupper András közölte: a szabályozási terv visszavonására azért lett volna szükség, mert a helyi lakosság fél, hogy az iszlám kulturális központ körül megnő a forgalom, és "arab etnikai közösség jönne létre". A Fidesz felvállalta a lakosság kérésének képviseletét, mert osztja a helyiek félelmeit az "arab negyed" kialakulásával kapcsolatban - tette hozzá. Az önkormányzat sajtóosztálya csütörtökön arra kérte a Fidesz politikusait, hogy a belső vitáikból következő pozícióharcokat ne az önkormányzat testületében folytassák, és tartózkodjanak az előkészítetlen, megalapozatlan, szakszerűtlen és most már új elemként megjelenő "rasszista" gondolatok önkormányzati mezben történő megfogalmazásától.“
Amúgy érdekes, ha a magyarországi muszlim közösségi vezetőket megkérdezik, hogy hányan vannak iszlám hitűek e honban, akkor olyan 30-50 ezer emberről beszélnek (már három évvel ezelőtt is ezt a számot adta meg egy-két hazai muszlim vezető). Ugyanakkor tudni kell, hogy lassan, de biztosan növekszik a számuk, mivel nemcsak külföldről – az EU-n kívülről is – szivárognak be, hanem született magyarok közül is számosan térnek át iszlám hitre. Különös, hogy idehaza csak néhány mecsetről beszélnek, de néhány fórumon már arról hallani, hogy több tucat muszlim imahely van csak a fővárosban (jó példa a hivatalos statisztikát talán nem erősítő mecsetekre a Nyugati pu. melletti nagy török étkezde alatti imahely). Ezek számáról érdekelne egy hitelesnek mondható statisztika.
A múltkor egyébként olvastam egy tanulmányt – talán a Kisebbségkutatásban –, hogy a Balkánon minden harmadik-negyedik ember muszlim. Néhány hete a Heti Válaszban pedig ez jelent meg: „Már ma is 55 millió muszlim él az EU területén, és egy-két évtized múlva néhány európai országban a lakosság felét fogják kitenni az Allah-hitű bevándorlók. Tavaly már a magyar határ tőszomszédságában, Szabadkán is mecsetet avattak.
Egy országban a lakosság számának szinten tartásához 2,11 százalékos születési arányra lenne szükség. Ezzel szemben az EU-ban a születési arány 1,38 százalékos. Az európai születési lista élén Franciaország áll 1,9 százalékos aránnyal, a végén Spanyolország szerepel 1,1 százalékkal. De a franciák még így is bajban vannak, mert a muszlim lakosság születési aránya 8,1 százalékos, aminek következtében a húsz évnél fiatalabbak 30 százaléka ma már muszlim. A nagyobb városokban, mint Nizza, Marseille vagy Párizs, ez az arány eléri a 45 százalékot is. Húsz év múlva minden ötödik franciaországi lakos iszlám hitű lesz, a borúlátók pedig attól tartanak, hogy negyven év múlva Franciaország iszlám köztársasággá válik.
Az elmúlt 30 évben Angliában a muszlim lakosság száma 82 ezerről 2,5 millióra nőtt, és már ezer mecset található az országban. A 16 milliós Hollandiában az újszülöttek 50 százaléka muszlim, és 15 év múlva a lakosság fele iszlám hitű lesz. A tízmilliós Belgium polgárainak 25 százaléka az iszlámhoz kötődik, és az újszülöttek 50 százaléka szintén muszlim. Az előrejelzések szerint 2025-re az újszülöttek aránya itt 1:3 lesz az Allah-hitűek javára.”
No comment…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://provokativpolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr891210217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása