Vasárnap a szavazásra jogosultak mintegy 63 százaléka nem ment el szavazni, a maradék cirka 36 százalékból pedig minden ötödik ember az Országgyűlésben így-úgy helyet foglaló pártok ellen szavazott. 
Tehát a parlamenti elit ellen volt a most voksolók majdnem 20 százaléka. Ilyen (de csak ilyen) értelemben szinte mindegy is, hogy ez az egyébként gyakorlatilag pontosan 19 százalékból mennyit szakított a Jobbik, az LMP, a Thürmer- vagy a Kolompár-párt.
Amúgy a (teljes egységbe talán sosem kovácsolódó) cigányság jól szervezett módon akár még össze is hozhat egy életképes választási pártot, nem beszélve arról, hogy a Jobbik még inkább erősödhet (tetszik, nem tetszik), a Lehet Más a Politika pedig profi üzemódra kapcsolva megcsípheti az 5 százalékot (tetszik).
Érdemes lenne tehát összekapnia magát a jelenlegi politikai elitnek, illetve a parlamenti pártoknak, mert már jövőre nyakukba kaphatnak új királycsinálókat (jórészt meg is érdemelnék).   

A bejegyzés trackback címe:

https://provokativpolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr681174515

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Big Tex Banners 2018.08.26. 03:22:30

Aha bls pretest 2011 - qieqajx

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása