Ki a rasszista?

2009.07.03. 15:21

 

Csak azért adom közre (másodlagos forrásként) az alábbi - figyelemreméltó - kereszténydemokrata állásfoglalást, mert sok helyen úgysem lehet olvasni. Kommentár nélkül... Íme. 

"A közelmúltban nyilvánosságra hozott Freedom House-jelentés magyarországi fejezete miatt kérdésekkel fordult a miniszterelnökhöz a KDNP; az ellenzéki párt többek között arra kíváncsi, mit kíván tenni a kormányfő az abban szereplő, Magyarországot lejárató állítás miatt.
A KDNP csütörtöki közleménye szerint a Freedom House legfrissebb jelentéséből az derül ki: Magyarországon a nacionalizmus, a radikalizmus, mi több, a rasszizmus szinte nem ismer határokat. Az MTI-hez eljuttatott kommünikében idézik a csütörtöki Népszabadságban a magyar fejezetből szerepeltetett mondatot, miszerint: "komoly, időnként halálos támadásokra kerül sor az egyébként is a margóra szorított roma közösséggel szemben". A Kereszténydemokrata Néppárt szerint az idézett állítás rendkívül rossz fényben tünteti föl hazánkat a nemzetközi közösség előtt, voltaképpen a dokumentum gyilkossággal vádolja meg a magyar népesség nem roma tagjait.
Az ellenzéki párt ezért választ vár Bajnai Gordon regnáló miniszterelnöktől arra, hogy hol és milyen formában kíván tiltakozni a Magyarországot lejárató állítás miatt.
Kíváncsiak arra is, a kormányfő tudomása szerint ki és milyen érdekből bízta meg a jelentés magyar fejezetének összeállítóit, Kovács Áron Balázs és Molnár Bálint politológusokat azzal, hogy félrevezessék a nemzetközi szervezetet, illetve, hogy rossz színben tüntessék föl Magyarországot.
Szeretnének arra is választ kapni, hogy a dokumentumban miért nem lehet olvasni például a Szögi Lajos, a Marian Cozma ellen elkövetett gyilkosságokról, a rendőri félrenézés mellett zajló siófoki, megfélemlítő szándékú roma felvonulásról, a kelet-magyarországi "komoly, időnként halálos" kimenetelű, romák által elkövetett vagyon elleni bűncselekményekről, s arról, hogy Magyarországon végső soron polgárjogot nyert a "megélhetési" bűnözés.
Bajnai Gordonnak van-e tudomása konkrét, rasszista indítékból elkövetett roma ellenes gyilkosságról? Ha igen, hol történt ez, mikor, és kik az elkövetők? A jövőben mit kíván tenni a hasonló, lejárató célzatú támadások elkerülésére? - sorolták a felmerülő kérdéseket.
A KDNP felhívta Bajnai Gordon figyelmét arra, hogy egy nép többek között akkor lép a radikalizmus útjára, ha sok ilyen és hasonló bántás éri, azaz ok nélkül rasszistázzák, nacionalistázzák, netán gyilkossággal vádolják.
Éppen ezért fontos, hogy a fenti kérdések ne maradjanak megválaszolatlanul - zárta állásfoglalását a párt. "

(Forrás: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://provokativpolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr201224646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása