Kósa Lajos a Fidesz legnépszerűbb politikusa. A Századvég és a Forsense friss kutatása szerint. Érdekes, hogy egyes közvéleménykutatók méréseik során nem számolnak a debreceni polgármesterrel, ahol viszont szerepel a neve, ott rendre a dobogón foglal helyet. Kérdés, miért nem szerepeltetik mindenütt... (Vannak tippjeim.) Egy szempont mellett persze nem lehet elmenni: Orbán Viktor még mindig valamivel (bár már nem sokkal) ismertebb a teljes lakosság körében, mint Kósa.
Egyébként pont Orbán volt az, aki egyszer elismerte, hogy rajta kívül Varga Mihály, Navracsics Tibor, Kósa Lajos vagy éppen Pokorni Zoltán is alkalmas lenne egy polgári kormány vezetésére. Igaza volt (talán Pokornit leszámítva). A Fidesz-KDNP politikusai között, illetve holdudvarában amúgy is van választék, bár nem minden területen. Ha nyer az ellenzéki erő, akkor például a pénzügyi és a gazdasági tárcák élére nem lesz gond jó szakembereket állítani. Míg a legtöbb területen igazi választékról lehet beszélni, addig viszont az egészségügyi miniszteri posztra jelenleg esélyesnek tűnő jelöltek személye aggodalomra adhat okot. Az pedig külön érdekes, hogy a külügyi tárca élére szinte csak Martonyi János neve merül fel...   

A bejegyzés trackback címe:

https://provokativpolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr581417687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása