Szálasi kontra Che Guevara

2009.07.10. 09:08

 


Először egy közlemény, aztán néhány adalék…

"MAGYARORSZÁGI MUNKÁSPÁRT 2006
ELNÖKSÉGI NYILATKOZAT

A Magyarországi Munkáspárt 2006 tiltakozását fejezi ki, hogy Nyíregyháza belvárosában fasiszta, félkatonai szervezetek nyíltan demonstratív felvonulást rendezhetnek magyar állami szervek székházai előtt. Minden józan gondolkodású, demokráciaféltő ember nevében tiltakozunk, hogy Magyarország utcáin, félelemkeltő, szélsőjobboldali, primitív gondolkodású hordák nyíltan hirdessék gyűlöletkeltő eszméiket.
A Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöksége megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság 2009. május 16-án nyilvántartásba vette a Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület bejegyzési kérelmét.
Elfogadhatatlan, hogy az az egyesület, mely 2007 óta nyíltan fasiszta, kisebbségellenes tevékenységet folytat, a magyar törvényeket kijátszva bejegyzést nyerjen.
A Nemzeti Őrsereg immár két éves működése minden tekintetben beleillik a jogerősen betiltott Magyar Gárda tevékenységi körébe. Szinte minden rendezvényen – köztük a tatárszentgyörgyi cigányellenes megmozduláson is – együtt, egymással együttműködve fejtették ki újfasiszta nézeteiket.
A Magyarországi Munkáspárt 2006 feljelentést tesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ügyészségnél, hogy vizsgálja meg a Nemzeti Őrsereg működését, és kezdeményezze a szervezet feloszlatását.

Nyíregyháza, 2009. július 9. "

Nos, tehát: a Nemzeti Őrsereg névre keresztelt szélsőjobbos – saját bevallásuk szerint is – félkatonai szervezet zászlaja, tagjainak megjelenése láttán tényleg a hungarista, nyilas mozgalmak juthatnak eszünkbe (ez nem belemagyarázás, tessék róluk a Google-ban képeket nézegetni). Mindezt tetézi a második világháborúban rendszeresített formájú egyenruha viselete. Persze lehet jönni a honvédekkel (meg a rovásírással), de az egészet nem Horthy, hanem Szálasi szelleme hatja át. Tudni kell azt is – legalább is a Wikipédián ezt írják magukról –, hogy a N. Ő. a Magyar Gárda mindkét szárnyával tartja a kapcsolatot, tehát nem csupán a Vona vezette domesztikáltabb csapattal, hanem a holokauszttagadó – és ki tudja, mennyire titkosszolgálti arc – Dósa kapitány „őrzőivel” is.

A Vajnai Attila elnökhelyettes fémjelezte Munkáspárt 2006 szélsőbaloldali vonalvezetését pedig jól mutatja a formáció, illetve egyes reprezentánsainak a szimbólumhasználata is. A kubai koncentrációs tábor megnyitását kezdeményező argentin forradalmár, Che Guevara az internetes oldalán jelenik meg a pártnak – a kezdőlapon, több színben is –, a vörös csillagos jelvény pedig olykor a szélsőbalos formáció egyes politikusain, így a Munkáspárt 2006 elnökén, Fratanolo Jánoson és helyettesén, Vajnai Attilán is feltűnik. Vajon magukat is az általuk emlegetett józan gondolkodású, demokráciaféltő emberek közé sorolják? És mi is van a gyűlöletkeltő eszmékkel? Ja, hogy egy "szép eszme" oltárán elkövetett gyilkosságok a szélsőbalról nézvést kevésbé durvák, mint a szélsőjobbos bűnök? Csak nem megint egymás ellen fenekednek?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://provokativpolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr841237789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása