Előző bejegyzésemben végigvettem a romákat sújtó gyilkosságsorozat mögötti – számomra elképzelhető – motivációkat.

Bár azt írok, amit akarok, mégis kéretik elhinni, hogy a múlt héten egy tündöklően tehetséges roma – nem mellékesen nem romungro, hanem oláh cigány származású – muzsikus hosszú beszélgetésünk során közölte: ő sok okos emberrel beszélt, s arra jutottak, hogy az ominózus támadássorozat hátterében a magyar föld megszerzése jelenhet meg célként, főleg roppant nagyságú ivóvízbázisunk miatt. Ennek érdekében, véli a – számomra a romungróknál kevésbé ismert – hazai oláh cigányok nemzetközi porondon is sikereket arató képviselője, bizonyos nemzetközi körök meglehetős zavart, sőt káoszt keltenek Magyarországon, hogy könnyebben meg tudják szerezni természeti kincseinket. Azt hittem rosszul hallok, mivel szinte egy az egyben az egyik saját (meglehet, téves) elméletemet véltem felfedezni ennek a közös hazánkat féltő, szabolcsi cigány származású magyar embernek a mondataiban. Még mielőtt bárki virtuálisan kacsingatna, leszögezném: nem taglaltuk részletesen, hogy mely (például) ázsiai népek a leginkább érdekeltek a fentiekben, de azt azért gyorsan számba vettük hogy több ilyen is lehet. Azt pedig nem részletezném újra (az előző bejegyzésem után), hogy bizonyos üzleti körök nem mindig képeznek le állami doktrínákat…

Továbbra sem zárom ki persze a többi – másfél héttel ezelőtt – általam vázolt verziót, csak amolyan krónikásként rögzíteném, hogy a káoszkeltés „jól halad“, bárkinek is áll ez az érdekében.            
Olvasom ugyanis, hogy „önkéntes szolgálat“ keretében tartóztatott fel tucatnyi helybéli egy terepjárót vasárnap hajnalban Nyírlugoson. A terepjáró utasait baltákkal, gereblyékkel fenyegették. Az elmúlt hónapok cigányellenes gyilkosságai során visszatérő elem volt a szemtanúk elbeszélésében, hogy a támadók sötét terepjáróval közlekednek; a vasárnap hajnalban feltartóztatott jármű is sötét volt, a sötétzöld terepjáró sofőrje egy lakodalomból szállította haza rokonait, útját azonban Nyírlugoson három autóval elállták. A terepjáró utasai először nem mertek kiszállni, de a baltával, gereblyével és más eszközökkel felfegyverzett tucatnyi férfi fenyegetésének engedelmeskedtek, s a terepjáró csomagtartóját is felnyitották. A rémült utasokat végül elengedték, azután, hogy az egyik helybéli megismerte a sofőrt. Az ügyben a rendőrség kényszerítés bűntette miatt indított eljárást – két gyanúsítottat már kihallgattak, társaik azonosítása még tart. Az előállításokat követően harminc-negyven ember csoportosult a nyírlugosi rendőrőrs épülete előtt, sérelmezve az intézkedést, ám végül rendbontás nélkül távoztak. Az egyik gyanúsított beismerte, hogy ugyan nem polgárőr, de társaival „önkéntes szolgálatot“ láttak el.
Szabolcs-Szatmár-Beregben amúgy ez már a második eset, amikor a falusiak terepjárót tartóztatnak fel. A múlt héten Gávavencsellőn állítottak meg helyi lakosok egy vadászokat szállító terepjárót, a benne ülők személyazonosságát, illetve úti célját firtatva, végül az autóban utazó egyik férfi és a járőrözők egyik tagja felismerték egymást, így a vadászokat továbbengedték.
Mindeközben Kicsi Tyson, azaz Váradi József, aki gengszter-rapperként vált ismertté a napokban egy kulturális portálon közölte: „Amikor olvastam, hogy pár nappal ezelőtt álmában lőtték le az alvó édesanyát és kislányát, azt hittem, megszakad a szívem. Egyszerűen elképesztő, hogy ez megtörténhetett. Ettől nem tűnik el a cigánybűnözés, nem fog megváltozni semmi. Megmondom, mi lesz: még két-három ilyen eset történik, és a cigányok meg fognak bolondulni. Nem fogják bejelenteni a sajtónak, hogy létrejött a ’Kreol nyilak’, ehelyett kimennek az utcára és átvágják a magyarok torkát. Biztos vagyok benne, hogy ha ez folytatódik, hamarosan bosszúra is sor kerül. Gondolj csak bele, vidéken milyen lehetőségek vannak: van egy borozó, egy cukrászda, egy művelődési ház és jó esetben egy mozi. Szerinted mit csinálnak ott az emberek? Többnyire isznak egész nap, munkát nem kapnak, de fel sem tudnának öltözni, hogy elmenjenek egy állásinterjúra. Ördögi kör ez, mert a pénztelenség szüli a nagyobb pénztelenséget és a tragédiákat is. Ez a szerencsétlen nő mivel ártott? Hogy nincs mit ennie? Ha egy falu végén megölnek egy cigány családot, attól nem tűnik el a cigánybűnözés, ellenben egy új műfaj fog felbukkanni, ez pedig a cigány gyilkolás.” Arról már vagy fél évvel ezelőtt írtam, hogy – szerintem – a gengszter-rapperek felelőssége is megragadható ebben-abban, de bármi is legyen a véleményünk Kicsi Tysonról, sajnos, nem a valóságtól elrugaszkodott „elemzést” produkált.  
Itt tartunk most, és lehet, hogy ezt a félig borzasztó állapotot is hamarosan visszaírjuk. Ne legyen igazam!

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://provokativpolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr281317253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása